FAȚADE DIN STICLĂ

Fațade din sticlă

Fațade din sticlă

Geamuri de fațadă. Avantajele geamurilor de fațadă.

Fațade din sticlăFațada – este primul lucru care atrage atenția persoanelor care trec pe lângă clădire. Aspectul exterior joacă un rol important în alegerea unei clădiri pentru a trăi, a lucra sau a petrece timpul liber.

Tehnologiile moderne industriale de vitrare a fațadelor pot conferi clădirii o formă arhitecturală unică, care captivează prin armonia și claritatea liniilor sale. O astfel de tehnologie este geamul de fațadă.

Datorită cadrului din aluminiu constituit din montanți verticali și grinzi orizontale, durabilitatea fațadei crește semnificativ față de alte tipuri de finisare exterioară a clădirii. Aceasta se datorează faptului că aluminiul este un material ușor, durabil și rezistent la coroziune.

În cadru, care se fixează direct la construcțiile de susținere a clădirii, pot fi montate diferite geamuri termopane, simple, cu setul optim de caracteristici și sofisticate care îndeplinesc cerințe speciale.

Geamuri de fațadă

Constau din două elemente principale ale construcție:

  • elementul vertical de suport al montantului;
  • elementul orizontal al de susținere al grinzii.

Spațiul dintre montant și grindă este ocupat de geam termopan sau altă umplutură opacă. De asemenea, în spațiul dintre montant sau grindă pot fi încadrate clapete de diferită deschidere, oberlihturi sau uși. Geamurile de fațadă sunt de tip standard, structurale și semi-structurale. Geamurile de fațadă standard sunt geamuri termopane obișnuite, care sunt menținute în exterior în spațiul dintre montant și grindă de plăci de fixare pe perimetrul geamului.

 Geamurile de fațadă semi-structurale, de asemenea, sunt geamuri termopane obișnuite, dar fixarea orizontal din ambele părți sau vertical din ambele părți. Joncțiunile între marginile nefixate de sticlă termopană se etanșează cu materiale de etanșare sau profile speciale de etanșare din cauciuc. Geamurile structurale nu au plăci exterioare de fixare. Geamurile termopane se fixarea în fațadă prin lipirea în geamuri a unui profil special de fixare. Joncțiunile geamurilor termopane se etanșează cu materiale de etanжare sau cu profile speciale de etanșare din cauciuc.

Sistemele de fațadă panoramice sunt divizate în sisteme montant-grindă, casete și caseto-modulare. Diferența dintre ele constă în metodul de fabricație a construcțiilor din acestea, particularitățile de montare și, desigur, în particularitățile constructive. Umplutura în construcțiile de fațadă poate fi transparentă și opacă. Umplerea transparentă prezintă geamuri termopane de diferite grosimi, care nu sunt transparente de la diferite structuri tip sandwich și până la piatra naturală. La solicitarea arhitectului, sistemele de fațade pot înlocui complet pereții exteriori.

Datorită diferitelor metode de vitrare de fațadă cum geamuri „structurale” sau „semi-structurale”, vitrarea panoramică poate crea o impresie de construcție integrată, datorită lipsei pe fațada exterioară a fațadei din sticlă cu montanți și grinzi.

Combinația unică de sticlă și oglinzi îndeplinește toate cerințele față de construcțiile de îngrădire a clădirii. Aceasta asigură o izolație termică și fonică , durabilitate, etanșeitate la aer la nivel înalt și, mai important, o rezistență bună.

Geamuri panoramice pentru fațade

Geamurile pentru fațadă sunt destinate pentru suprafețe mari ale clădirii. Fațadele de sticlă transparente sunt cel mai frecvent utilizate în clădiri industriale, centre de expoziție, comerciale și de birouri, încăperi de deservire socială, devenind recent popular pentru casele locative.

În funcție de destinația directă pot fi utilizate în mod direct diferite tipuri de sticlă:

  • blindate;
  • cu consum redus de energie;
  • anti-incendiare;
  • și multe altele.

Într-un geam termopan se pot combina mai multe dintre aceste proprietăți, asigurând protecție nu numai de orice evenimente climatice, dar și de foc. Având în vedere că geamul de fațadă înlocuiește o parte din pereți, acestea trebuie să îndeplinească cerințe anti-incendiare mai mari. Există fațade anti-incendiare, care pot rezista la arderea directă timp de 30 de minute și 60 de minute. Construcțiile translucide de fațadă pot fi colorate conform RAL în 400 de nuanțe, cu aproximativ 16 nuanțe, decorate tip copac imitând structurile copacului și pot fi vopsite cu vopsele de protecție rezistente la medii agresive.