FERESTRE TERMOPANE

Ferestre Termopane
Geamuri termopane

designed by Smart Lab

80% din fereastră constituie GEAMUL TERMOPAN

și este considerat cea mai importantă componentă a unei ferestre fiabile!

Geamul termopan este format din două sau mai multe sticle, între care este o cameră de aer. Aerul din interiorul camerei împiedică transferul de căldură. Cu cât mai lat este geamul termopan, cu atât mai mic este coeficientul de conductivitate termică și, prin urmare, ferestrele sunt mai calde.

Geamurile termopan umplute cu gaze (argon, xenon, dioxid de carbon)

Pentru a îmbunătăți proprietățile termopanului, camera de aer poate fi umplută cu gaze, conductivitatea termică a cărora este mai mică decât cea a aerului. Astfel de geamuri termopane sunt mai calde decât cele obișnuite, dar termenul de fabricare a acestora va fi mai mare, gazele cu timpul vor ieși, prețul fiind de asemenea mai mare. Orice ar conține geamul termopan, cerința principală, care asigură protecția împotriva frigului este etanșeitatea.

Geamuri termopane cu una, două și trei camere

Geam termopan cu o cameră – sunt geamuri termopane din două sticle care formează o cameră de aer.
Geam termopane cu două camere – constau din trei sticle care respectiv formează două camere de aer.
Geam termopane cu trei camere – constau din patru sticle, care sunt limita în tehnologiile de izolație termică.

Geam termopan ca protecție de zgomot

Dacă aveți nevoie de protecție suplimentară de zgomot, geamul exterior se realizează cu o grosime de 6 mm sau se folosește un triplex.

Geamuri termopane și siguranța

Triplex — sticlă cu multe straturi, două sau mai multe sticle, lipite pe o peliculă rezistentă. Triplex este un tip de sticlă sigură. În caz de deteriorare, astfel de sticlă nu se fărâmițează, ci atârnă pe peliculă, formând o „pânză de păianjen”  caracteristică.
Sticlă călită — o altă variantă de sticlă sigură, care se obține prin prelucrare termică. Stalinitul, spărgându-se, se fărâmițează în cuburi mici, cu margini relativ inofensive.

Sticlă cu economisire a energiei (energetic eficientă)

Conductibilitatea sticlei — capacitatea sticlei de a conduce radiația termică. Pentru a îmbunătăți reflexia căldurii (reducerea emisiilor de sticlă) se utilizează un strat special: moale (de polimer) și solid (pulverizare cu metale).

i-sticlă — o sticlă de economisire a energiei pulverizată cu polimer.

К-sticlă — cu un strat de metale.
Sticla i reflectă căldura mai bine, dar suprafața acesteia este mai fină, de aceea trebuie să fie transportată mai atent. Această sticlă este utilizată în interiorul geamului termopan și se montează cu stratul polimeric în interiorul camerei. Sticla i întoarce în cameră până la 90% din valurile termice.
Datorită sticlei de economisire a energiei geamurile termopane cu o singură cameră sunt aproape la fel de calde ca și cele cu camere duble. Înțelegând că geamul termopan este una dintre cele mai importante părți ale ferestrelor din PVC, controlăm întregul proces de producție a sticlei. La fabrica noastră este instalat echipament pentru întregul ciclu de fabricare a sticlei.

Ferestre Termopane